Pakkauslista ulkomaan festareille

Monen musiikinystävän unelmana on päästä festareille, jotka ovat ulkomailla. Tämä onkin helppo toteuttaa nykyaikana, mutta tiettyjä asioita tulee kuitenkin ottaa huomioon. Alla listaamme asioita, jotka tulisi ottaa huomioon, kun suunnitelmissa on lähteä festivaaleille ulkomaille. Perinteiset festivaalit Suomessa vaativat oman valmistautumisensa, mutta ulkomaille lähtiessä astuu kuvioon mukaan tiettyjä asioita, joita Suomessa ei tarvitse ottaa huomioon.

Ota ainakin nämä matkaan

Ensinnäkin, kun festivaalit on valittu ja tiedossa on, minne päin maailmaa suunnataan, kyseisen maan sääolosuhteet on hyvä tarkistaa. Esimerkiksi Brasilia kuulostaa näin suomalaisen korvaan hyvin lämpimältä, mutta esimerkiksi Sao Paolossa lämpötila saattaa olla hyvinkin viileä. Mikäli reissuun on valmistautunut pelkillä lyhythihaisilla ja shortseilla, tiedossa saattaa olla hyvin viileä kokemus. Mikään ei pilaa festareita niin pahasti kuin jatkuva kylmyys. Suomalaisina olemme kuitenkin tämän asian ammattilaisia ja tiedossa on, että oikein pukeutumalla kylmä sää ei pääse yllättämään. Festaripukeutuminen on oma lajinsa, joten pukeutumiseen kannattaa panostaa ja suunnitella se huolella.

Edellistä asiaa vielä tärkeämpi asia on passi ja luottokortti. Jos rahapussin sisällöstä ei löydy luottokorttia, on luottokortti ehdottomasti hankittava, sillä ilman sitä ulkomailla saattaa tulla vastaan paljon ongelmia. Nykymaailmassa on melko hankalaa pärjätä koko reissua pelkällä käteisvarannolla. Kun matkassa on luottokortti, voi nostaa käteistä tarpeen mukaan. Myös yllättävissä tilanteissa luottokortti tulee usein tarpeeseen. Myös jo ennen matkaa luottokortti varmistaa sen, että lentoliput saa hankittua helpommin. Lentolippuja hankittaessa luottokortti antaa enemmän turvaa, mitä perinteinen pankkikortti. Toinen tärkeä matkakumppani on passi. Tai mikäli matkustaa Schengen-alueella, silloin virallinen henkilötodistus on riittävä. Joka tapauksessa, matka päättyy jo ennen festareiden alkua, mikäli henkilötodistusta tai passia ei ole matkassa. Hyvä on olla myös tiedossa, missä sijaitsee lähin Suomen suurlähetystö ja sen puhelinnumero. Mikäli sattuu esimerkiksi hukkaamaan paikan päällä henkilötodistuksen tai passin, suurlähetystö auttaa tämän ongelman ratkaisemisessa.

Vakuutus on myös ehdottoman tarpeellinen ulkomaille lähtiessä. Ilman kunnollista vakuutusta, festareista saattaa tulla yllättävän kalliit. Kun hyvä matkavakuutus on hankittuna ulkomailla olon ajaksi, voi festareista nauttia hieman huolettomammin.

Kun festareille lähdetään ulkomaille, vaatii se huolellisempaa suunnittelua pakkaamisen osalta. Tärkeintä on olla matkassa edellä mainitut luottokortti, passi tai henkilötodistus ja vakuutus. Myös olosuhteisiin sopivat vaatteet on hyvä miettiä tarkkaan etukäteen. Vaikka muuten pakkaamisen suhteen menisi hieman metsään muistamalla edellä mainitut asiat, ulkomailla ja festareilla pärjää varmasti.

sensational