Miten valmistautua musiikkifestareille

Moni voi miettiä mitä tulee tehdä, jotta varmistaa että musiikkifestivaaleille osallistuminen sujuu parhaalla mahdollisella tavalla. Lue tästä artikkelista parhaat vinkit ja ohjeet, joilla pärjäät ja olet yhtä hienoa kokemusta rikkaampi.

Varustaudu festareiden vaatimalla tavalla

Ensin tietysti kannattaa miettiä, miten pitkät festarit ovat kyseessä. Jos kyseessä on vain päivän kestävä festivaali, niin pärjäät hieman vähemmillä varusteilla. Mikäli aiot yöpyä festivaalialueella, niin tarvitset mukaasi mahdollisesti teltan ja makuupussin. Lisäksi tulee varata jokin makuualusta, tyyny ja hammasharja. Näille kaikille tavaroille tarvitsee tietysti mukaan ison repun, johon kaikkien tavaroiden tulee mahtua. Saatat joutua kanniskelemaan ainakin suurinta osaa tavaroista mukanasi, joten hyvä rinkka tai reppu on tarpeen. Jos haluat rakentaa teltallesi kunnon pohjan, voi käynti byggmax tavaratalossa olla tarpeellinen.

Jos festarit kestävät yhden päivän, tai yövyt kotona, pärjäät hieman vähemmillä tavaroilla. Mukaan kannattaa kuitenkin ehdottomasti ottaa jokin pieni laukku tai reppu. Oli sitten kylmä taikka lämmin, on mukana hyvä olla vettä sekä jokin paksu villapaita. Vaikka päivällä olisi lämmin, voi illalla ja yöllä kylmyys yllättää. Lisäksi on hyvä olla mukana muutama muukin tarpeellinen juttu, kuten esimerkiksi laastareita, nenäliinoja, käsidesiä ja vaihtosukat. Myös jokin istuma-alusta voi olla tarpeellinen, mikäli se mahtuu tarpeeksi pieneen tilaan. Aurinkolasit tarvitaan myös mukaan festareille, suurin osa niistä kun järjestetään keskellä kesää ja ilma on useimmiten aurinkoinen. Sää voi olla myös hyvin vaihteleva, joten mukaan kannattaa ottaa myös sadeviitta.

Valitse festarikengät huolella

Kenkien valintaan kannattaa kiinnittää paljon huomiota. Moni varmasti haluaisi laittaa jalkaansa uusimmat ja kiiltävimmät lenkkarit, mutta se ei aina ole paras vaihtoehto. Festarialueen maasto voi olla hiekkainen tai sorainen, joten kengät saattavat saada uutta väriä festivaalien aikana. Lisäksi sateella kengät sotkeutuvat ihan varmasti.

Jos on oikein sateista, paras vaihtoehto voi jopa olla kumisaappaat, jotta jalat säästyvät kuivana. Mikään ei ole pahempaa kuin kuunnella suosikkiartistiaan varpaat märkinä. Vaatetukseen muutenkin kannattaa kiinnittää huomiota. On hyvä pukeutua sellaisiin vaatteisiin, ettei ole aivan maailmanloppu mikäli ne sotkeutuvat tai niihin tulee reikä. Monesti festareilla joudut istumaan maassa, jolloin vaatteet saattavat helposti sotkeutua. Voit jopa ostaa festareita varten jonkin uuden huokean paidan, joka ei haittaa, vaikka se sotkeutuu.

Mieti etukäteen, miten järjestät ruokailusi

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi ruokailua festareille lähtiessään, mutta sekin on hyvä ottaa huomioon. Kannattaa syödä jokin hyvä ateria kotona, mikäli se on mahdollista. Et aina etukäteen tiedä festivaalialueen ruokailutarjonnasta, ja et välttämättä heti pääse ruokapatojen ääreen.

Alueella voi olla jonoa ja joudut odottamaan. Lisäksi ruokapisteitä saattaa olla liian vähän ja niissä on paljon jonoa. Voi kestää muutama tunti ennen kuin saat apetta nenäsi eteen, joten odottaminen onnistuu paljon helpommin jos olet syönyt edes jonkin verran lähtiessäsi.

WC-käynti kannattaa myös hoitaa juuri ennen kuin lähdet kotoasi. Tähän pätevät samat yllä mainitut skenaariot. Monessa paikassa voi olla jonoa ja paljon ihmisiä ja festaritunnelma katoaa saman tien jos joudut kärvistelemään jonossa.

Tutustu festarialueeseen etukäteen

On hyvä myös tutustua festarialueeseen etukäteen; netistä löytyy yleensä festareiden karttoja. Niissä on myös yleensä muita ohjeita alueelle saapumista ja ruokailuja varten. Kannattaa myös etukäteen miettiä mitkä artistit haluaa nähdä ja suunnitella aikataulua sen mukaan. Kannattaa myös huomioida, että mikäli alueella on eri esiintymislavoja, voi siirtymiseen tuhraantua yllättävän paljon aikaa johtuen suurista ihmismääristä.

sensational