Nauti konserteista kotona

Musiikista voi nauttia, missä ikinä onkin. Parasta konsertit ovat tietenkin livenä, mutta nykyään konserteista voi nauttia myös kotona. Festivaalit lähettävät live-streameja, jotta kaikki pääsevät nauttimaan omien suosikkiensa esiintymisestä. Parasta näissä live-streameissa on, että ne ovat lähes aina ilmaisia. Tosin poikkeustilanteen aikana monet yhtyeet ja artistit ovat heittäneet maksullisia keikkoja siten, että lipun ostaneet ovat päässeet kirjautumaan koodilla sisään alustalle, josta live-stream lähetetään.

Live-streamia varten on kuitenkin syytä hankkia hyvälaatuinen kannettava tietokone tai pöytätietokone. Sellaiset ovat kalliita, mutta hyvä käytetty tietokone, kuten esimerkiksi macbook pro 15, sopii myös oikein hyvin. Tärkeintä on, että tietokoneen saa yhdistettyä televisioon, jos live-keikasta haluaa nauttia suuremmalta ruudulta ja paremmalla äänenlaadulla. Yhdistäminen onnistuu helposti HDMI-kaapelilla, joten niin televisiosta kuin tietokoneesta tulee löytyä paikka kaapelille. Parasta on, jos televisioon on yhdistettynä vielä erilliset kaiuttimet. Niiden kautta musiikkielämys on melkein kuin olisi itse paikalla konsertissa.

Keikkaelämyksiä ilmaiseksi

Monet keikkaelämykset pääsee kokemaan esimerkiksi YouTuben kautta. Parasta YouTubessa on se, että sisältö on täysin maksutonta. Jokainen pääsee siis katsomaan livenä näytettäviä konsertteja omalta kotisohvaltaan. Tällaiset live-streamit ovat yleistyneet viime vuosien aikana. Vielä kymmenen vuotta niitä ei juurikaan ollut, mutta tekniikan kehittyessä myös live-streameja on alettu lähettää useammin. Jotkut suurista festivaaleista lähettävät useitakin keikkoja livenä. Yksi tällaisista on Saksassa järjestettävä Wacken Open Air. Hyvin monet päälavan esiintymisistä lähetetään myös YouTubessa suorana. Jos fani ei siis ole syystä tai toisesta päässyt itse paikan päälle, voi hän nauttia musiikista ruudun kautta.

Monelle myös taloudellinen puoli saattaa olla esteenä, sillä festivaaleille lähteminen maksaa kuitenkin kohtalaisen paljon. Lipun lisäksi kävijän on monesti varattava rahaa myös majoitusta ja ruokailua varten. Live-streamit sopivat kuitenkin kaikkien budjetille. Toivottavasti niistä saadaan nauttia entistä useammin myös tulevaisuudessa.

sensational