Musiikki rentoutumismuotona

Moni kuuntelee mielellään musiikkia vapaa-ajallaan. Joku tykkää kuunnella kaiuttimista kovalla volyymillä rokkia kun taas toinen nauttii hieman rauhallisemmasta menosta, vaikkapa jazzista tai bluesista. Jokaisella on oma suosikkinsa musiikkityyleissä ja siksi musiikkilajeja onkin todella paljon. Kannattaako musiikkia sitten käyttää rentoutumismuotona? Kannattaako musiikkia kuunnella kuulokkeilla, vai onko livenä koettu konsertti vaikkapa suurella stadionilla aina parempi vaihtoehto? Lue tätä artikkelia eteenpäin, niin kerromme lisää siitä, miten musiikkia voi käyttää rentoutumismuotona. Jotkut rentoutuvat myös tekemällä itse musiikkia. Tätä varten voi olla hyvä esimerkiksi yrityslaina, jos päätät alkaa artistiksi.

Musiikin eri tyylilajit

Musiikkia löytyy siis todella paljon eri tyylilajeista. Monet artistitkin tekevät musiikkia yli tyylirajojen. Mitä sitten oikein kannattaa kuunnella ja miten voi rentoutua kuuntelemalla musiikkia? Vastaus on, että jokaisen kannattaa kuunnella sellaista musiikkia mistä itse tykkää. Joku voi viettää päivän stressaavassa ja vaativassa työympäristössä ja voi olla että parhaiten ajatukset saa pois työasioista kuuntelemassa death – metallia todella kovaa. Joku muu taas voi ajatella että parhaiten ajatukset saa pois töiden parista kuuntelemalla mukavan letkeää musiikkia hieman rauhallisemmalla temmolla. Soinnut voivat viedä kuulijan vaikkapa Hawaijin auringon alle. Ei siis ole yksiselitteistä vastausta siihen, mikä musiikki rentouttaa. Jokaisen kannattaa kuunnella sellaista musiikkia, josta pitää.

Koska jokaisella on ne omat suosikkinsa musiikkimaailmassa, löytyy yleensä myös ne omat inhokit. Tätä voi yrittää jossain tapauksissa käyttää hyödyksi. Jos kuuntelet musiikkia, joka ei lukeudu suosikkeihisi, voi se saada sinussa aikaan vastareaktion. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi jos olet kuntosalilla ja haluat saada oikein kovan tsempin päälle. Kun kuuntelet jotain sellaista, josta et pidä, voi sinussa nousta esiin näyttämisen halu ja yllät upeisiin suorituksiin salilla.

Jos haluat nauttia hieman rauhallisemmasta musiikista, voit myös kokeilla rentoutua samaan aikaan muilla tavoin. Näin ollen maksimoit rentoutumisesi. Käy makuulle sängylle tai sohvalle, pistä yllesi jotkut sopivan löysät vaatteet, jotta mikään ei hierrä vartalollasi. Laita samalla kasvoillesi jokin kosteuttava voide tai naamio, joka hoitaa ihoasi. Kun vielä pistät kuulokkeistasi lempimusiikkia soimaan, rentoudut ihan varmasti. Voit myös pyytää vaikkapa puolisoasi hieromaan jalkapohjiasi tai hartioitasi, jos tunnut edelleen jännittyneeltä.

Musiikkia kuulokkeista vai konsertissa?

Onko musiikkia sitten paras kuunnella kuulokkeista, kaiuttimista vai onko nautinto parhaimmillaan kun kuulet musiikkia livenä konsertissa? Jokainen nauttii musiikista eri tavoin, ja voi olla että joku tykkää kuunnella musiikkia kuulokkeilla kotona omassa rauhassaan. Joku toinen taas nauttii kun pääsee muiden ihmisten keskelle suureen konserttiin. Pääasia, että löytää itselleen sen toimivimman vaihtoehdon, jotta pystyy itse nauttimaan musiikista.

Kuulokkeita on markkinoilla monia erilaisia ja musiikkia kuulostaa niistä hyvin erilaiselta. Jotkut halvat kuulokkeet eivät välttämättä tuota niin täyteläistä ääntä, että musiikista pääsisi kunnolla nauttimaan. Jos kuuntelet paljon musiikkia kuulokkeilla, niihin kannattaa ilman muuta panostaa vaikka useampikin satanen. Näin varmistat sen, että pääset nauttimaan sulosävelistä parhaalla mahdollisella laadulla. Esimerkiksi basson toistaminen on aivan eri luokkaa laadukkaissa kuulokkeissa verrattuna muutaman euron halpoihin kuulokkeisiin. Sama logiikka pätee yleensä myös kaiuttimissa. Hieman kalliimpi ja laadukkaampi kaiutin maksaa kyllä itsensä takaisin musiikin laadussa.

sensational