Päivä kesäfestareilla on täynnä tekemistä

Kesän koittaessa tulevat myös ihanat pitkät kesäillat ja tapahtumat, kuten kauan odotetut festarit. Kesäfestareilla nautitaan musiikista, hyvästä seurasta, lämpimästä säästä ja elämästä yleensä. Festarit pitävät yleensä sisällään erittäin aktiivisia päiviä, jolloin liikutaan paljon, hypitään musiikin tahdissa ja muuten vain fiilistellään tanssien.

Valitse kengät viisasti

Liikkuessa ja pomppiessa jalat ovat erityisesti kovilla, jolloin mukavat ja oikeanlaisten kengät ovat erittäin tärkeät. Epämukavat kengät pahimmassa tapauksessa kuumaan säähän yhdistettynä hiertävät, pistävät jalat rakoille tai kipeyttävät kantapäät, jolloin hauskanpito loppuu lyhyeen.

Festareille valmistautuessa kannattaa etsiä itselleen parhaiten sopivat kengät, jotka ovat tyylikkäät ja omannäköiset, mutta ennen kaikkea käytännölliset ja mukavat. Tyylistäsi riippuen voit kiskaista jalkaasi asennetta huokuvat maiharit tai bootsit, sirot ja kepeät ballerinat tai kiilapohjalliset kengät, rennot tennarit tai muodikkaat saappaat tai nilkkurit. Kesällä kenkävalikoimassa jyräävät tietysti myös persoonalliset sandaalit tai näyttävät korkokengät.

Huolehdi nesteytyksestä

Kesäfestareilla hyvien jalkineiden lisäksi on suositeltavaa muistaa ottaa ainakin vesHappy Campers Lying in a Tentipullo mukaan, jottei nestetasapaino kärsi. Auringon polttaessa myös hattu tai huivi kannattaa nakata päähän ikävän auringonpistoksen välttämiseksi, aurinkorasvaa tietenkään unohtamatta. Illat voivat myös viiletä yhtäkkiä aurinkoisesta päivästä huolimatta, jolloin ainakin pitkähihainen pusero tekee ihmeitä vilukissoiksi itsensä tunnistaville.

Revittele asuvalinnoilla

Festareilla hyvä puoli on se, että pukeutumisen kanssa voi ottaa astetta rennommin ja asusteilla voi revitellä huoletta. Fiilistä voi nostattaa hauskoilla asukokonaisuuksilla sekä värien ja kuosien yhdistelmillä.

Suomi on tunnettu kesäfestarimaa ja tapahtumia riittää joka lähtöön läpi kesäkuukausien. Klassikkotapahtumia ovat muun muassa Raumanmeren Juhannus, Kalajoen Juhannus, Tuska-festivaali, Ilosaarirock, Ruisrock sekä Provinssirock. Päädyit sitten mihin festareille tahansa, kannattaa olosta ottaa kaikki irti ja nauttia siitä parhaansa mukaan, sillä Suomen kesä on tunnetusti lyhyt.

Älypuhelin, deodorantti, käsidesi, muistitko kaiken?

Festareilla on tunnetusti paljon kuuluisia artisteja ja parhaassa tapauksessa voit aamusta iltaan nauttia lempimusiikistasi ja kerätä itsellesi ihania muistoja. Älypuhelimen akku kannattaa pitää ladattuna mahdollisuuksien mukaan, voidaksesi ikuistaa unohtumattomat hetket videolle tai kuvagalleriaasi ja nauttia niistä läpi syksyn ja kylmän talven.

Festareilla on tyypillistä nukkua teltassa päivän tai pari, riippuen siitä monen päivän rannekkeen olet itsellesi hankkinut. Hygieniasta on telttaillessa luonnollisesti hieman tingittävä, mutta toimivalla deodorantilla, käsidesillä ja muutamalla kosteuspyyhkeellä pääsee jo pitkälle.

Vaihtovaatteita on oltava mukana riittävästi, mutta festareille on silti hyvä pakata kevyesti, jolloin välttyy turhalta tavaroiden mukana raahaamiselta. Kohtalaisten yöunien takaamiseksi oman tyynyn mukana tuominen ei ole hullumpi ajatus, jotta jaksaa juhlia niskat virkeinä läpi kesän!

sensational