Ovatko konsertit vaarallisia?

Laulajatar Ariana Granden konserttiin tehty terrori-isku saa varmasti monet miettimään, kuinka turvallisia suuret konsertit oikeastaan ovat näinä päivinä. Onneksi Manchesterin terroriteko on toistaiseksi varsin poikkeuksellinen, joten lempiartistinsa konserttiin voi yhä mennä suhteellisen huolettomasti. Lisäksi viranomaiset ottavat iskusta varmasti opikseen, joten myös turvatoimet suurissa konserteissa tulevat todennäköisesti tulevaisuudessa lisääntymään. Konserttien voidaankin siis hyvin sanoa olevan hyvin turvallisia. Pelolle ei kannata antaa valtaa. Lähde siis rohkeasti kuuntelemaan vaikka lempibändiäsi livenä.

Uhat ovat muualla kuin terrorismissa

Manchesterin tapahtumien jälkeen esimerkiksi suomalaisartisti Anna Puu myöntää lavalla joskus pelottavan. Konserttien suuriTerrori-iskuista huolimatta konsertit ovat yhä turvallisia.mmat uhat eivät kuitenkaan liity terrorismiin tai pommiuhkiin. Vaaratilanteita aiheuttavat lähinnä alkoholi ja muut päihteet sekä nestehukka, minkä vuoksi festarilavan eteen tuupertuu ihmisiä lähes joka vuosi. Terrorismin pelkäämisen sijaan kannattaakin konsertissa kiinnittää huomiota omaan ja kanssaeläjien kuntoon. Alkoholia kannattaa nauttia kohtuudella, vettä puolestaan sitäkin enemmän. Muut päihteet kannattaa jättää kokonaan kokeilematta. Näin oma pää pysyy selvänä ja konsertistakin on helppo nauttia. Pää selvänä on myös helppo havaita muut vaaralliset ja tavallisuudesta poikkeavat tilanteet.

Kannattaako ulkomaille lähteä?

Terroriuhka on Suomessa vähäisempi kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Valitettavasti maailmantähdet eksyvät yhä suhteellisen harvoin tänne Pohjolan perukoille. Moni kuitenkin pohtii nyt, uskaltaako Euroopan suuriin konsertteihin lainkaan lähteä, kun maailmalta kantautuu jatkuvasti huolestuttavia uutisia. Vastaus on kyllä. Pelolle ei saa antaa valtaa, ja niin ikäviä kuin tapahtumat Manchesterissa olivatkin, on terrori-iskun kohteeksi joutumisen todennäköisyys edelleen häviävän pieni. Lisäksi viranomaiset ovat varmasti hereillä ja pyrkivät tekemään kaikkensa, jotta konserteissa kävijät voivat nauttia musiikista turvallisin mielin. Sohvat ovat muuttuneet vuosikymmenien saatossa paljon, mutta konsertit eivät. Tämä tarkoittaa, että musiikki on yhä parasta livenä!

sensational