Kansainvälisten megatähtien konsertit Suomessa

Musiikkibisnes on nykypäivänä valtavan suurta ja bändien tai artistien lähtiessä kiertämään maita maailmankiertuettaan varten, ei kaikkiin kohteisiin ikävä kyllä yksinkertaisesti ole aikaa mennä. Onneksi moni heistä päätyy kuitenkin myös kylmään Pohjolaan ja Suomeen asti.

Supertähtien keikkaillessa Suomessa päätyvät he usein esiintymään pääkaupungissa Helsingissä, mutta pääsee heitä usein näkemään myös muualla maassa. Suositut kesäfestivaalit kuten Ruisrock, Ilosaarirock, Flow, Weekend Festival ja Provinssirock vetävät tuhatpäisiä yleisöjä ja ovat monipäiväisiä tapahtumia ja eräänlaisia kesän kohokohtia monelle. Monta kertaa vuodessa myös Helsingin isoimmat keikkapaikat Hartwall Arena, Jäähalli sekä Olympiastadion täyttyvät kirkuvista faneista ja pitkistä jonoista kansainvälisten supertähtien saapuessa viihdyttämään kuulijoitaan.

Isojen, tunnettujen lokaatioiden lisäksi myös muutamat baarit ja klubit Helsingissä, kuten The Circus ja Tavastia järjestävät keikkoja, joissa esiintyy kansainvälisiä tunnettuja artisteja, joskaan ei välttämättä megatähtiä.

Superstarojen hulppeat majapaikat

Isojen tähtien vieraillessa Helsingissä yöpyvä
t he lähes poikkeuksetta legendaarisessa Hotel Kämpissä Esplanadilla. Kämpissä on yöpynyt Crowd and fans at red carpet film premieremonen muun joukossa muun muassa Madonna, Aerosmith, Justin Bieber, Justin Timberlake sekä monet muut artistit tai bändit.

Suomeen päätyy vuosittain niin tuttuja räppäreitä, rokkareita, poppareita kuin myös isoja, mainetta niittäneitä yhtyeitä. Vuonna 2017 Suomessa tullaan näkemään muun muassa omilla keikoillaan Enrique Iglesias, Red Hot Chili Peppers, KISS, Robbie Williams, Macy Gray, Bruno Mars sekä Andrea Bocelli. Lippuja voi ostaa helposti netistä, mutta kannattaa pitää mielessä, että nopeat syövät hitaat ja iskeä lippuihin heti kiinni niiden tullessa myyntiin.

Uusi, upea Flow ja muut festivaalit

Tavallisten konserttien lisäksi myös festivaalit ovat olleet erittäin suuressa nousussa viime vuosina ja vuosikymmeninä. Yksi uusimmista tulokkaista on Helsingin Suvilahdessa järjestettävä ikoniseksi muodostunut Flow-festivaali, joka maailmankuulun musiikkisen tarjontansa ohella on erittäin suosittu kesäviikonlopputapahtuma kaupunkilaisille.

Moni matkustaa myös kaupungin pölyistä hieman rennompiin maisemiin, kuten Turun Ruisrockiin tai Joensuun Ilosaarirockiin, jossa festivaalikansa asuu tavallisesti muutaman päivän teltassa festarialueella. Kesäfestivaaleihin pääsee sisään rannekkeella, joka toimii pääsylippuna. Tunnelma on paikan päällä käsin kosketeltava ja ihmiset ovat haltioissaan artisteista, satoi tai paistoi. Sisukkaita suomalaisia kun ei tunnetusti kaatosadekaan haittaa, vaan silloin puetaan viitta ylle ja jatketaan juhlimista.

Heinäkuussa järjestettävässä Ruisrockissa on tänä vuonna nähtävissä muun muassa hollantilainen DJ-nuorukainen Martin Garrix, kun taas Ilosaarirockin tarjonta on vielä toistaiseksi yleisöltä pimennossa. Seinäjoella pidettävän Provinssirockin lavalle tulevat nousemaan isojen suomalaisnimien lisäksi ainakin kansainväliset tähdet Ellie Goulding, Children of Bodom sekä The Hives. Vuoden ollessa vasta alkumetreillä saa Suomi varmasti tänäkin vuonna osakseen tyydyttävän tarjonnan musiikillista lahjakkuutta.

sensational