Oman konsertin mukavuus

Korona on pitänyt kaikki paikat melko lailla kiinni jo toista vuotta ja moni kaipaa jo konsertteihin. Toisaalta osa on huomannut, että musiikista voi nauttia ihan uudella tavalla yksin ja juuri silloin kuin itse haluaa. Kodin torkkupeitot ja muut omat välineet pitävät huolen siitä, että saat nauttia musiikista ihan omilla ehdoillasi ja kodinomaisessa tunnelmassa.

Oman konsertin voi toteuttaa myös pienellä porukalla ystävien ja sukulaisten kanssa, jos ei halua olla ihan yksin. Tällöin on myös hyvä sauma kuunnella musiikkia myös hieman oman soittolistansa ulkopuolelta. Musiikistahan tykkäävät kaikki, mutta juuri erilainen musiikkimaku tuo ihanaa vaihtelua elämään.

Halusit sitten rentoutua musiikkia kuunnellessasi tai tehdä töitä sen säestämänä, kannattaa aina panostaa mukavuuteen ja hyviin laitteisiin, jotta voit sitten itse keskittyä siihen olennaiseen.

Panosta kuulokkeisiin

Kun järjestät itsellesi omaa konserttia voi olla paikallaan ottaa muut huomioon. Kaikki eivät välttämättä halua kuunnella musiikkia juuri silloin kuin sitä kuuntelet ja musiikkimaku ei välttämättä ole yhtenäinen. Siksi kannattaakin varmistaa, että oma musiikin kuuntelu ei häiritse muita ja panostaa hyviin kuulokkeisiin.

Se, valitseeko nuppikuulokkeet vai läpät riippuu kuuntelijasta itsestään. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Osa onkin tehnyt jo etäpalaverien vuoksi hyvin taustatyötä ja valinnut itselleen mukavat kuulokkeet. Hyvissä kuulokkeissa on myös se etu, että ne estävät ulkopuolelta tulevaa melua, joten naapurin tekemä pintaremontti tai kaupungin lumityöt ei välttämättä häiritse sinua lainkaan. Langattomilla kuulokkeilla johdot eivät myöskään rajoita liikkumistasi, jos pitää vaikkapa käydä jääkaapilla tai päätät laittaa tanssiksi.

Luo itsellesi tarvittaessa musiikkinurkkaus

Monille musiikki on mukavaa taustameteliä, joka soi vaikkapa töitä tehdessä, tiskatessa tai lenkkeillessä. Toisinaan on ihan hyvä kuunnella musiikkia juuri sellaisenaan tekemättä mitään muuta sen ihmeellisempää. Tätä varten monilla on haaveissa toteuttaa ihan oma musiikkinurkkaus kotonaan, jossa saa vain kuunnella musiikkia ilman sen suurempia häiriötekijöitä.

Musiikkinurkkaus voi olla tilan puutteessa vaikkapa sänky, mutta toisinaan joku voi haluat istua alas ja katsella vaikka ulos ikkunasta samalla kun uppoutuu lempimusiikkinsa maailmaan. Tällöin kannattaa valita mukava nojatuoli ja sijoittaa se sellaiseen paikkaan, jossa saa olla rauhassa. Oman musiikkinurkkauksen voi myös nikkaroida itse tai sitten voi vaikkapa tuunata jo olemassa olevia huonekaluja siten, että pääsee nauttimaan musiikista taas piirun verran paremmin.

Oman musiikkinurkkauksen saa tuunata juuri sellaiseksi kuin haluaa. Kun haluat panostaa nimenomaan mukavuuteen, torkkupeitot ovat hyvä tapa tehdä se edullisesti. Torkkupeitot suorastaan huokuvat mukavuutta, pehmeyttä ja lämpöä. Näin mukavassa ympäristössä arjen huolet takuulla unohtuvat ja saat nauttia pelkästään omasta lempimusiikistasi juuri siten kuin miten itse haluat.

Järjestä konsertti pienellä porukalla

Yleensä kotibileissä musiikki jää soimaan taustalle samalla kun jutustellaan mukavia tai syödään jotain. Näinhän ei kuitenkaan toimita konserttihallissa. On ihan mahdollista järjestää pienellä porukalla oma konsertti, jossa soivat ensinnäkin vain sellaiset biisit, joista tiedät kaikkien pitävän.

Kotikonsertin voi toteuttaa myös Levyraadin tapaa, jossa kaikki tuovat jotain omaa musiikkiaan ja sitten kuunnellaan yhdessä koko biisi läpi. Tämän jälkeen sitä saa vapaasti kommentoida. Mitä monipuolisemmin ihmiset tuovat juuri itsensä näköistä musiikkia, sitä monipuolisemman kuvan saat musiikista itse; on ihan tervettä kuunnella aina välillä vaikkapa jazzia, vaikka siitä ei tykkäisikään.

Pienellä porukalla tapahtuman järjestäminen onnistuu todennäköisesti myös vähän lyhyemmällä varoitusajalla ja parin biisin jälkeen ei ole ihan uupunut olo. Ja mikäli on tarvetta levätä välissä, voit varata torkkupeitot koko porukalle.

sensational