Nämä festarit kannattaa kokea ainakin kerran elämässä

Moni haaveilee kesän tullen festarireissuista, mutta esimerkiksi aika tai budjetti saattaa tulla vastaan festareita suunnitellessa. Etenkin jos tarkoituksena on myös lähteä lomamatkalle. Mutta ei hätää, halutessasi voit yhdistää matkan ja festarikokemuksen, kun matkustat ulkomaille ja käyt siellä festareilla.

Tutustuimme muutamiin maailmalla kuuluisiin festareihin, jotka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Osa kävijöistä palaa näille uudestaan vuosi toisensa jälkeen. Pakkaa siis reissukamat reppusi ja suuntaa näille maailman tunnetuimmille festareille. Mahdollisesti mukaan lähteville lapsille Kids Brand Store tarjoaa käytännölliset festarivaatteet mukaan otettaviksi.

Roskilde

Roskilde on yksi maailman tunnetuimmista festareista, ja se pidetään Tanskassa Roskilden kaupungissa. Itse festivaalialue käsittää useita eri esiintymislavoja, ja esiintyjäkaarti on joka vuosi vertaansa vailla. Roskildessa nähdään esiintyjinä niin tunnettuja huippunimiä, kuin nuoria lupauksiakin, sillä festareiden järjestäjät haluavat antaa esiintymismahdollisuuden myös nuorille artisteille. Tällä festarilla on myös panostettu erinomaisesti vieraiden viihtyvyyteen, mikä saattaakin olla syynä siihen, että useat kävijät palaavat sinne vuosi toisensa jälkeen.

Tomorrowland

Belgian Boomin kaupungissa järjestettävä Tomorrowland on yksi Euroopan ja koko maailman tunnetuimpia elektronisen musiikin tapahtumia. Tämä festari on aivan omaa luokkaansa näyttävyydessä, ja moni festareilla vuosittain käyvä on joka vuosi yhtä vaikuttunut sen visuaalisesta ilmeestä. Vaikka et olisikaan tanssimusiikin ystävä, kannattaa Tomorrowland kokea joskus, vaikka vain sen näyttävyyden ja fiiliksen vuoksi.

Lollapalooza

Lollapalooza alkoi yksittäisenä jäähyväiskiertueena, jonka jälkeen se levisi eri kaupunkeihin alkaen USA:sta. Festivaali jatkui yksittäisenä Chicagossa, jonka jälkeen se laajennettiin toimimaan myös Santiagoon Chileen ja Sao Paoloon Brasiliaan. Nykyään Lollapalooza järjestetään myös Ranskassa, Argentiinassa, Saksassa ja Ruotsissa, joten kovin kauas ei tarvitse lähteä, jos haluaa olla osana tätä lähes kulttimaiseksi muodostunutta ilmiötä.

Glastonbury

Glastonburyn festivaali ei rajoitu pelkästään musiikkiin, vaan siellä on myös muita esittäviä taiteita, joista vierailija pääsee nauttimaan. Se järjestetään Glastonburyssä, joka sijaitsee Englannin Somersetissä. Festari on nykyään maailman suurin ulkoilmafestivaali, eikä se ole unohtanut hippijuuriaan, sillä järjestäjät tekevät yhteistyötä myös erilaisten luonnonsuojelujärjestöjen kanssa.

Balaton Sound

Idyllisen Balaton järven rannalla Unkarissa pidettävä Balaton Sound-festivaali on yksi Euroopan suurimmista elektronisen musiikin festivaaleista, ja se on Tomorrowlandin ohella yksi elektronisen musiikin ystävän ehdottomista käyntikohteista. Balaton Sound kasvattaa suosiotaan joka vuosi, ja yksi sen parhaista puolista on uskomattomat maisemat. Niissä kävijät pääsevät nauttimaan auringonlaskuista ja auringonnousuista festarien aikana.

Boom Festival

Boom-festivaali järjestetään joka toinen vuosi Portugalissa Idanha-a-Nova padolla, ja siellä voi nauttia musiikin lisäksi myös taiteesta ja kulttuurista. Festivaalin erikoisuus on se, että se halutaan pitää aina täyden kuun aikaan. Järjestäjät ovat myös panostaneet festivaalin ekologisuuteen, ja festivaali keskittyykin tietoisuuden levittämiseen. Vierailija saa nauttia uskomattoman kauniista maisemista, joihin lukeutuu Unescon maailmanperintöön kuuluva Geoparque Naturtejon alue sekä Monsanton kaupunki.

Sonar

Espanjan Barcelonassa pidettävä Sonar keskittyy musiikin ohella myös multimediaan ja taiteeseen, mutta musiikki on sen prioriteetti. Sonar muodostaa tanssimusiikkifestareille oman erikoisuutensa siinä, että se tuo esille paljon uusia artisteja. Lisäksi Barcelona tarjoaa festarivieraille myös runsaasti muuta tekemistä.

Mikä tahansa suomalainen festari

Ymmärtääkseen suomalaista kulttuuria ja festarihypetta kannattaa ainakin kerran elämässään osallistua myös jollekin suomalaiselle festarille. Valitse oma festarisi suosikkipaikkasi tai -musiikkisi mukaan ja nauti!

sensational